na úvodní stranu přeskočit menu

Nickel, Odeon & gastronomie Liťáku: Když do číny, tak na čínu!

Bufet nemá jméno, ale najdete ho ve Velké Dominikánské.

„Kde jseš tak dlouho, merde?“

Excuse moi! Zhroutil se registr a úřad byl v obležení nasraných řidičů.“

„M-m-m. Nevzal jsem si výjimečně na čtení Michelina a moh si ukousat nehty při pohledu na ty příšerný tapety. Čínský bufety tady a v Evropě – to jsou nebe a dudy, to ti povím!“

„Och, já vím. Ty a tvé zkušenosti. Ale v Čechách jsou zase nejhezčí holky, viď, amour?“

„M-m-m. Vyber si něco, ale proboha ne À la carte. Nejdřív čamani nabízeli menu jen v poledne, teď už skoro všude rezignovali a strkaj ti to proklatý kung pao i večer. Musíme je podpořit ve snaze udržet původní kuchyni, merde!“

„A co žes mě pozval semka? Jsi přece vysazenej na nóbl podniky…“

„Mám na tohle místo sentimentální vzpomínky, amourCherchez la femme...

„Och, ty a tvé košilaté příběhy! Vyprávěj!“

„Jednou, to jsem tě ještě neznal, ma belle, jsem potřeboval akutně nakrmit jednu hysterku. Jakmile měla hlad, nebylo s ní k vydržení. Přišla z fachy a já vůl zapomněl, že jsem jí slíbil dlabanec. Řekl jsem jí, ať si dá sprchu, zavolal k čamanům a pro tágo, a za chvíli už si to hasil zpátky se štěkanátkama. Odměna byla sladká – nefalšovaná láska po francouzsku v zahradě Čech!“

„O la lá, ty můj kanečku, to muselo bejt něco pro tebe. Proč teda teď marníš čas se mnou?“

„Ále… Hned druhej den mi napsala, že nechce šukací vztah. Mon dieu, takhle by se nevyjadřovala ani ta nejposlednější coura z Montmartru! Myslíš, že to bylo tim glutamátem?“

Hodnocení

+

+ Není tu smrad, tolik typický pro levné čínské restaurace, v nichž je kuchyně spojena s jídelnou

+ Jídlo vám přinesou obratem, což je ale u čamanů klasika

+ Sympa obsluha, tady dokonce zakořeněná v Litoměřicích

-

- Studená rýže u jídla z menu, byť nejdražšího, oproti tomu teplá k jídlu z jídelníčku – ovšem tam asi veškerý rozdíl končí. Rýže je ale tak jako tak to nejlepší, co můžete u čamanů dostat – tak akorát uvařená, mírně lepivá, neslaná

- Nemají točený

Interiér:vikslajvantová klasika

- Ryby umějí jen smažené, mořské plody jsou ze supermarketových směsí do mrazáku, za krabí maso vydávají tyčinky surimi

- Příšerné hajzly, u čamanů bohužel opět klasika

Celkový počet hvězdiček

* *

Počet hvězdiček

 * – Otřes, ** – když je hlad, *** – ujde to, **** – dobrý podnik!, ***** – luxus!!!

Ponaučení

Nedávejte si tu jídla z jídelníčku, nevyplatí se to, neumějí to tady. Glutamát stejně všechno zarovná do jedné chuti. Vhodná vývařovna, když spěcháte. Nejlepší je vzít si jídlo s sebou!

O gourmetech

Odeon Renaud (1948) si své ve francouzském gourmetském listu Guy faim už odsloužil. Osud ho zavál do "Benátek severu", jak říká Litoměřicím na severu Čech. Díky štědré penzi si tu mohl nabalit dívku, která chce vystupovat pod pseudonymem Nickel (1980). Ta pracuje na městském úřadě jako kancelářská krysa. Společné večery tráví originální dvojka v některém z místních podniků a ve volných chvílích o nich píší recenze na můj blog.

vloženo 15. prosince 2012, štítky: Nezařazené

Přidat komentář

Furmulář pro přidání komentáře k článku
(nezobrazuje se)
opište číslo 10

položky označené * jsou povinné


zobrazit všechny články